-A zsírokra szükségünk van a vitaminok felszívódásának érdekében, továbbá az immunrendszer erősítésében. Főként növényi olajokkal biztosítsuk a zsírbevitelt, ezek a telítetlen zsírok.

-A szálkásító diéta alapja a fehérje. Minden étkezéskor kell fehérjét fogyasztanunk. Edzés mellett a napi szükséglet 2 g/testsúlykilogramm. Leghasznosabb fehérjék a tejben, tojásban, húsban és halfélékben vannak.

-A megfelelő mennyiségű víz bevitele nagyon fontos, hiszen ennek hiányában csökken az izomzat teljesítőképessége, továbbá az anyagcsere folyamatok nem működnek megfelelően. Ennek elkerülése érdekében a napi víz bevitel mennyisége ne essen két liter alá.

A mennyiség és minőség összhangja nagyon fontos a szálkásító diéta folyamán. Nem mindegy, hogy miből mennyit fogyasztunk. Az étkezések időpontját az edzés időpontja szerint határozzuk meg. Edzés előtti órákban fogyasszunk szénhidrátot, mely plusz energiát nyújt az edzés során, de fehérjét is fogyasszunk emellett, hogy izmaink hozzájussanak a megfelelő aminosavakhoz. A legfontosabb étkezés a nap folyamán az edzés utáni étkezés, mely főként fehérjéből álljon, továbbá a kreatin bevitel is ekkor ajánlott.

A táplálékkiegészítők nagyon fontosak. A tömegnövelő és fehérjeporok nagy mennyiségű fehérjét és szénhidrátot tartalmaznak minimális zsírok jelenléte mellett. A legtöbb táplálékkiegészítő olyan hatóanyagokat tartalmaz, mely a hagyományos ételekben igen kis mennyiségben fordulnak elő. Ilyen a tömegnövelő kreatin, az anyagcsere gyorsítók és a tejsavófehérje. A legfontosabb táplálékkiegészítők a jó minőségű fehérjepor, a kreatin, a multivitamin készítmények és a glutamin. Ezeket folyamatosan szedhetjük.

Bármennyire is diétázni szeretnénk, mindenképpen először a tömeget kell növelni ahhoz, hogy szálkásítani tudjunk és csak ezután jöhet a negatív kalória egyensúly. Fehérjekiegészítőkre van ehhez szükség, melyet edzés utánra iktassunk be önmagában, vagy napközben szénhidrátos étkezéshez. Másik nagyon fontos kiegészítés az aminosavak bevitele, melyek táplálékkiegészítők formájában kalória-bevitel nélkül tud megtörténni, továbbá megakadályozza az izomtömeg leépülését. Ehhez komplex aminosavakat érdemes beszerezni, melyek bármikor szedhetők.
 
A zsírégetők szedése a tömegnövelés után lehetséges, de nem javasolt. Ezeknek a fő hatóanyaguk a koffein, mely gyorsítja a szívverést, megemeli a vérnyomást, ezáltal több kalóriát égetünk. Ennek fényében láthatjuk, hogy ezek nem csodaszerek és nem is nélkülözhetetlenek.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eheskockahas.blog.hu/api/trackback/id/tr652712552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása